Centaurea collina

Sobre floraGuilleries

FloraGuilleries és un projecte independent dedicat a la recerca i la difusió de la flora del massís de les Guilleries.
Aquesta web recull la informació obtinguda en la prospecció forística del massís des de l’any 2015 i s’actualitza periòdicament amb les noves observacions.

Els principis de floraGuilleries.cat

Coneixement
obert

Els continguts estan disponibles sota llicència CC BY-SA: sou lliures d’utilitzar-los, compartir-los i adaptar-los, respectant-ne els termes (atribuir l’autoria i compartir els derivats amb el mateix tipus de llicència).

Rigor
científic

Fer recerca fora de l’àmbit acadèmic no està renyit amb el compromís amb el rigor. FloraGuilleries procura aplicar metodologies contrastades i compartir els mètodes, dades, resultats, testimonis d’herbari…

Programari
lliure

La web està creada amb el programari lliure WordPress; les fotos, els textos, els mapes… també estan elaborats amb programari lliure (LibreOffice, QGis, Gimp, Pix, etc.). Gràcies a tota la comunitat que ho feu possible!

Privacitat
i respecte

La web no recull dades dels qui la visiteu: per això no hi trobareu formularis, ni anuncis personalitzats, ni galetes per rastrejar-vos, ni subscripcions…; però tampoc botons per compartir, personalitzacions, comentaris…

Baix consum
de recursos

Tota la web ocupa menys d’1GB de memòria i s’ubica en servidors propers; això comporta no abusar de les fotografies (per això només n’hi ha una per fitxa), renunciar a l’alta resolució, optimitzar els continguts… i anar al gra!