Arenaria serpyllifolia L.

arenària

icon_targeta_100 · família: Caryophyllaceae

· regió biogeogràfica: pluriregional

· forma biològica: teròfit (plantes anuals)

· hàbitat: pradells terofítics, prats secs, sorrals

· rang altitudinal: 70 – 980 m

Citacions bibliogràfiques (veure referències bibliogràfiques):

  • Casas & Ninot (1996) [Arenaria serpyllifolia]: Tavèrnoles: Sant Feliu de Savassona; íd. prop de l’ermita; castell de Savassona.
  • Pérez-Haase et al. (2013) [Arenaria serpyllifolia L. subsp. serpyllifolia]: Folgueroles: pla de les Cabres; Masdencoll; c. el gorg de Llitons. Sant Julià de Vilatorta: Mas Puigsec. Sant Sadurní d’Osormort: Bell-lloc, c. coll de Romegats; serrat del Vent; turó de les Orenetes; turó del les Orenetes; c. Can Gall, pla del Forn; Sant Sadurní d’Osormort; Bojons; els Terressos Roigs, entre Bojons i la Verneda de Sant Feliu; Bojons, la sorrera. Tavèrnoles: el Banús, baga dels Torrents; c. del Compòsit; damunt el poble, bosc de Savassona; Savassona, serra del Castell; puig de Ter; c. els Munts, sota la Terma Llarga. Vilanova de Sau: Roca Roja, c. Can Terrades, sot de la Clota; c. les Fagedes, els Terressos Roigs; camps c. del torrent de la Polleda; c. del Mas de la Pujada; el Biaix; entre el Biaix i Can Joan; l’Albereda; camí entre la Riba i Tavertet pel coll de Malla; c. del Bruguer; c. del Mas Novell; c. del Mas Novell; Can Mont, c. de Sant Andreu de Bancells.
  • Mercadé (dades inèdites, in BDBC) (2016) [Arenaria serpyllifolia L.]: Tavèrnoles, Savassona, serra del Castell; Vilanova de Sau, Roca Roja, c. Can Terrades.
  • Pérez-Haase et al. (2017) [Arenaria serpyllifolia L. subsp. serpyllifolia]: Vilanova de Sau: camí entre la Riba i Tavertet pel coll de Malla.
  • Gesti (2020) [Arenaria serpyllifolia L.]: Santa Coloma de Farners: sector Guilleries.
  • Gesti (2023) [Arenaria serpyllifolia L.]: Guilleries orientals: sector riera d’Osor; sector riera de Santa Coloma; sector est.