Carex digitata L.

icon_targeta_100 · família: Cyperaceae

· regió biogeogràfica: eurosiberiana

· forma biològica: hemicriptòfit (plantes herbàcies)

· hàbitat: boscos humits

· rang altitudinal: 330 – 970 m

Citacions bibliogràfiques (veure referències bibliogràfiques):

  • Bolòs et al. (1993) [Carex digitata]: St. Miquel Solterra: vessant NW.
  • Pérez-Haase et al. (2013) [Carex digitata L.]: Folgueroles: c. el gorg de Llitons. Sant Julià de Vilatorta: c. coll del Portell; el sot Fosc; Mas Puigsec; Puigsec, roc Blanc; Puigsec, Roc Blanc. Sant Sadurní d’Osormort: c. del torrent de les Planes; els Terressos Roigs, entre Bojons i la Verneda de Sant Feliu; obaga davant de la Font d’en Martí; Sant Llorenç del Munt. Tavèrnoles: c. Masgrau, riera dels Munts; coll de Terrades; costa de la Rovira (prop dels cingles); costa del Vilar, les Grioteres; Mas Grau, torrent dels Munts; riera de Tavèrnoles; c. Foquers; torrent de Tavèrnoles; obaga del Compòsit; torrent dels Munts, sota els Munts. Vilanova de Sau: canal al nord del castell Bernat; Castanyedell, baga del Pont; de Vallclara al Castell de Fogueres; sobre Can Morgades, pujant a la canal de sota els Munts.
  • Equip de Recerca Botànica del Centre Excursionista de Catalunya (dades inèdites, in BDBC) (2016) [Carex digitata L.]: Rupit i Pruit, obaga del serrat de la Ballesta.
  • Mercadé (dades inèdites, in BDBC) (2016) [Carex digitata L.]: carretera de Vilanova de Sau a Folgueroles, poc abans del túnel.
  • Nuet (2017) [Carex digitata L.]: Rupit i Pruit: obaga del serrat de la Ballesta.
  • Pérez-Haase et al. (2017) [Carex digitata L.]: Vilanova de Sau: de Vallclara al Castell de Fogueres.
  • Gesti (2023) [Carex digitata L.]: Guilleries orientals: sector riera d’Osor; sector est.